ZOUT HEEFT EEN SLECHTE NAAM GEKREGEN EN MENSEN HEBBEN GELEERD HET TE VREZEN, OP DEZELFDE MANIER ZOALS ZE CHOLESTEROL VREZEN…
A. Moritz
Ik hou van zout, wie niet?
‘U zult voortaan natriumarm moeten gaan eten’
Dat een arts je waarschuwt voor het gevaar van zout in je eten klopt. Maar dat is een klein deeltje kennis. Ooit bestond deze prachtige stof uit 92 essentiële mineralen en sporenelementen. Het zout waar de doktoren het over hebben is het zogenaamde ‘keukenzout’ dat compleet leeggehaald is en geraffineerd. Het bevat nog slechts 2 elementen namelijk Natrium en Chloor .

Voordat het commercieel geproduceerd werd, in plaats van op natuurlijke wijze geoogst, werd zout gezien als het meest kostbare (handels)product op aarde, zelfs waardevoller dan goud!
De ongelooflijke lever en galblaaszuivering van A. Moritz
De voordelen werking van ongeraffineerd zeezout
Zeezout heeft diepgaande, positieve effecten op de celniveau’s en is als een wagentje die in en uit je cellen rijdt. Het stelt vloeistoffen in staat vrij te bewegen door je membramen, de wanden van je bloedvaten en de filters van je nieren (glomeruli). Het water in de aangrenzende weefsels wordt aangetrokken door het zoutrijke bloed. Dit geeft je cellen de gelegenheid deze verrijkte intra-cellulaire vloeistof op te nemen.
Het lichaam heeft zout nodig om koolhydraten te verteren. Door natuurlijk zout zijn het speeksel en de maagsappen in staat om de vezelige koolhydraten af te breken.
In zijn opgeloste en geïoniseerde vorm vergemakkelijkt zout het spijsverteringsproces en houdt je maagdarm traject schoon
Echt zout stabiliseert een onregelmatige hartslag en reguleert de bloeddruk – in samenwerking met water.
Meer functies van echt zout
Trekt bovenmatige verzuring uit je hersencellen en andere lichaamscellen

Het is van vitaal belang voor het behouden van je seksualiteit en libido
Het reguleert je slaap en handelt als een natuurlijk slaapmiddel
Het herstelt slijmvliesontsteking en verstopping in de sinussen
Het is essentieel voor het genereren van hydro-electrische energie in je lichaamscellen
Het brengt je bloedsuikerspiegel in balans, wat vooral voor diabetes belangrijk is
Het is een sterk, natuurlijk antihistamine
Het bevoorraadt het lichaam met meer dan 80 essentiële minerale elementen

Het kan spataderen in benen en dijen voorkomen
Het helpt jicht en reumatische artritis te voorkomen
Het maakt je botten sterk, 27% van het zout in je lichaam bevindt zich in je botten
Het kan spierkrampen voorkomen
Het is van vitaal belang voor de opname van voedingsstoffendeeltjes door het darmstelsel

Helpt bovenmatige speekselvorming te voorkomen (Kwijl je in je slaap? dan heb je een zouttekort)
Het is nodig om je longen te reinigen van slijm in het bijzonder bij astma en taaislijmziekte
Deze voordelen gelden alleen bij ongeraffineerd, onbewerkt zeezout of steenzout.
De nadelen en gevaren van keukenzout
Geraffineerd zeezout heeft GEEN ENKEL voordeel voor je lichaam, het veroorzaakt juist gezondheidsproblemen zoals galstenen, en bevat bijna altijd schadelijke stoffen die zijn toegevoegd zoals aluminium silicaat, wat een van de hoofdoorzaken van alzheimer is.
Dit lege zout voedt je cellen in geen enkel opzicht, je creëert juist een tekort aan mineralen en sporenelementen waardoor je cellen hun vermogen verliezen om ionen te beheersen, wat je cellen kan laten barsten.
Om zout vochtbestendig te maken voegen zoutfabrikanten chemicaliën zoals droogmiddelen en verschillende bleekmiddelen toe aan zout. Door deze bewerking kan het zout niet langer gemengd worden met de lichaamsvloeistoffen. Dit ondermijnt telkens de meeste elementaire chemische en stofwisselings-processen in het lichaam. Wat je daar in de praktijk van merkt is bijvoorbeeld problemen met de bloeddruk, vocht vasthouden, nierproblemen, dehydratatie, stagnerende vloeistoffen in gewrichten, lymfevaten en nieren.
Tips
Verzamel de zoutvaatjes en voorraden zout eens uit je keukenkastjes en vervang dit voor ongeraffineerd himalayazout, keltisch zeezout of een ander ongeraffineerd onbewerkt natuurzout.
Als je nog een buisje zout uit een van onze levergalreinigingspakketten over hebt kun je dit gerust gebruiken in de keuken.
Los een mespuntje zout in een klein beetje water op en voeg toe aan fruit of ander voedsel dat normaalgesproken niet gekookt wordt. Dit zal je helpen bij de vertering van deze items, omdat het helpt met het ontzuren van het lichaam.
Een mespuntje toevoegen aan drinkwater genereert alkaline eigenschappen en voorziet je van belangrijke mineralen en sporenelementen.